Tu știi când trebuie montate 

anvelopele de iarnă?

Puțini știu adevărul despre  obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă

CLICK PE RĂSPUNSUL CARE CREZI CĂ ESTE CORECT

0731 111 647

0760 780 538

0800 863 966

Suport vânzări online:

Luni - Vineri: 8:00 - 17:00

RĂSPUNS GREȘIT!

Puțini știu că obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condiţiile meteorologicedupă cum se precizează în Ordonanţa de Guvern 5/2011. 

NU se impune prin lege o anumită perioadă de timp în care autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Cum s-a creat confuzia?

Comisarul-şef Lucian Diniţă, Directorul Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, a explicat cum s-a produs confuzia legată de data de 1 noiembrie în rândul şoferilor:

"În propunerea legislativă din 2010 a fost menţionat intervalul 1 noiembrie - 31 martie, însă ulterior s-a renunţat la el, în condiţiile în care se poate la fel de bine să ningă în lunile octombrie sau aprilie. Mai mult, se poate întâmpla ca la 1 noiembrie să ningă la munte iar în alte oraşe să fie vreme frumoasă. Cadrul legal s-a mulat pe condiţiile reale, astfel că şoferii sunt obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă oricând ar circula pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. Legea a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, astfel că s-a produs o confuzie în rândul şoferilor."

RĂSPUNS CORECT DIN PUNCT DE VEDERE LEGAL!

Conform legii la conducerea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei:

- autovehiculele trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă;

- autovehiculele de transport de marfă (masă totală mai mare de 3,5 tone) și autovehiculele de transport de persoane (cu mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv cel al șoferului) trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roțile axei/axelor de tracțiune sau să aibă montate pe aceste roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate

RĂSPUNS CORECT, CONFORM RECOMANDĂRII SPECIALIȘTILOR!

Când temperatura scade sub +7ºC materialul de cauciuc folosit în compoziția anvelopelor de vară începe să se întărească, astfel se reduce aderența anvelopelor.

 În concluzie, deși cerința legii este echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, specialiștii recomandă ca sub temperaturi de 7 grade Celsius sa folosești anvelope de iarnă chiar și pentru rularea pe asfalt uscat.

Ai nevoie de anvelope de iarnă?

Sigla, logotipul, numele “NEXXON” si sloganul “Specialistul nr. 1 in anvelope” sunt marci inregistrate a NEXXON.

Continutul acestui site este proprietatea NEXXON, reproducerea sau modifcarea acestuia este permisa cu acordul scris din partea NEXXON.

Toate drepturile rezervate.

VEZI ACUM CÂT COSTĂ PENTRU MAȘINA TA
VEZI ACUM CÂT COSTĂ PENTRU MAȘINA TA